Pljučna govedina v brusnični omaki s štruklji
Sestavine:
500g pljučne govedine
500g skute
500g polnozrnatega vlečenega testa
50g brusnic
2 pomaranči
2 jajca
kisla smetana
1 limona
Priprava:
Vlečeno testo raztegnemo na večjo krpo, ter ga namočimo z stisnjenim sokom limone. Nato na testo čim bolj enakomerno razporedimo skuto, čez pa polijemo dva jajca ter pol kisle smetane, ki smo ju predhodno dobro premešali. Štukelj zavijemo v obliko polža ter ga damo kuhati v vrelo slano vodo za približno 20 min.
Medtem ko se štrukelj kuha, stisnemo pomaranči, ter vanje stresemo 50g brusnic, ter pustimo vreti približno 10-15 min. Po želji lahko dodamo malo žličko sladkorje, ki bo pomagal pri zgostitvi omake.
Pljučno govedino narežemo na 2-3 cm debele zrezke, ki jih nato popečemo na dokaj segreti teflonski ponvi. Paziti moramo, da meso ne popečemo preveč, da znotraj ostane mehko ter obdrži lepo rdečkasto barvo.
Skuhan štrukelj narežemo na kolobarčke ter serviramo skupaj z mesom in omako.
DOBER TEK
Pusti komentar